Malzemeler
• 4 adet enginar
• 4 çay bardağı pirinç
• 2 adet kuru soğan
• 1 tatlı kaşığı nane
• 4-5 dal dereotu
• 2 tatlı kaşığı kuş üzümü
• 2 tatlı kaşığı çam fıstığı
• 1,5 çay bardağı zeytinyağı
• Tuz , Karabiber, Yenibahar, Tarçın
• Süslemek için: Maydanoz, Limon, Domates
Yapılışı
Enginarları temizleyip bir kaşık yardımıyla içini oyun. Kararmamaları için limonla ovun. Pirinci ayıklayıp tuzlu suda bir süre bekletin. Sonra suyunu süzüp birkaç kez yıkayın. Soğan, nane ve dereotunu ince ince doğrayıp pirince ekleyin. Çamfıstığı, yeni bahar, tarçın ve kuş üzümünü ilave edip harmanlayın. Karışımı enginarların içine doldurun. Enginarları geniş tabanlı bir tencereye yerleştirip üzerini geçmeyecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte 40 dakika pişirin. Enginarlar yumuşayınca ateşten indirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Maydanoz, limon, domates dilimleri ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder