Pages

Ads 468x60px

19 Eylül 2012 Çarşamba

icli Ekmek


İsterseniz yemeklerin yanında, isterseniz de kahvaltılık olarak tüketebileceğiniz nefis İçli Ekmek tarifi damakta unutulması zor bir tat bırakıyor. Özellikle soğuk günlerde kahvaltıda sıcacık tüketmeye bayılacağınız İçli Ekmeklerin yanında çayda olmazsa olmazlardandır bana göre.. Siz ne dersiniz?
İçli Ekmek
Malzemeler
•    4 adet ekmek hamuru
İç Malzemesi:
•    200 gr dana kıyma
•    1 adet büyük soğan
•    2 adet patates
•    1 çay bardağı sıvı yağ
•    1 adet yumurta
•    Karabiber
•    Tuz
Yapılışı
1.    İçini hazırlamak için öncelikle tavaya 1 çay bardağı sıvıyağının yarısını aktarın.
2.    Daha sonra kıymayı çok az tuz katarak suyunu salıp çekene kadar kavurun.
3.    Soğanı yemeklik doğrayın ve tavaya ilave edip, şeffaf bir renk alana kadar kavurun.
4.    En son olarak da küp şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin.
5.    Tuz ve karabiber ilave edin ve yaklaşık 15 dk. kadar ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak patatesli harcı pişirin.
6.    Fırını 130 °C 10-15 dk. kadar ısıtın ve hamurun hepsini birlikte yoğurun
7.    Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun.
8.    Yavaş bir şekilde elinizle 1 cm. kalınlığında oval olacak şekilde inceltmeye çalışın.
9.    Elinizle açtığınız hamurun uzun tarafına patatesli içten ilave edin.
10.  Şekildeki gibi rulo olacak şekilde sarın ve daha sonra iki ucunu birleştirecekmiş gibi bir simit yapın. (Fakat siz isterseniz uzun olarak da tepsiye yerleştirebilirsiniz.)
11.   Yağlanmış tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
12.   Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10-15 dk. kadar tepside bekletin.
13.   Bu işlem hamurun mayalanması ve güzelce kabarması için gereklidir.
14.   Daha sonrada fırınımızın ayarını 180 °C getirerek üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız