Asla eskimeyen lezzetlerden; dolmalar vazgeçilmez ve her zaman zevkle hazırlanıp şık sunumuyla sofralarımızı renklendirir yanında patlıcan ve kabakla adeta renk cümbüşü yaratacaksınız. Elinizin pratikliğiyle sebzelerin eşliğinde sofralarınızı donatın.
Malzemeler:
• ½ kg kıyma
• 4 yemek kaşığı pirinç
• 2 adet domates (rendelenmiş)
• 2 diş sarımsak
• ½ tatlı kaşığı nane
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1 yemek kaşığı sıvıyağ
• Tuz, karabiber, kırmızıbiber (dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz)
• 1 adet limon
• Kabak, kırmızıbiber, patlıcan
Yapılışı:
1. Kıymayı geniş bir kaba alın içine yıkanmış pirinçleri, sarımsak, tuz, nane, pul biber, salça, limon ilave edip karıştırın.
2. İç harcınız hazır, sonrasında kabak, patlıcan, kırmızıbiberlerin içlerini oyup tuzlu suda 5 dk bekletin ve yıkayın, sebzeleri keserken baş kısımlarını atmayın.
3. İçlerine harcınızdan doldurun ve kendi başlarıyla kapatıp tencerenize dizin.
4. Üzerine tencerenin genişliğinde bir tabak ile kapatın üstünü geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
5. Piştikten sonra ocaktan alıp dinlenmeye bırakın ve yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder