Portakal ile mandalina aslında birbirine yapı itibariyle biraz benziyorlar. Yalnız tatları çok farklı meyveler. Peki portakalın reçeli olurda mandalinanın olmaz mı? Farklı lezzetleri seviyorsanız, değişiklik arıyorsanız ve benim gibi reçelini kendi evinde yapanlardansanız o zaman Mandalina Reçelini mutlaka deneyin arkadaşlar…
Malzemeler
• 250 gr mandalina
• 750 gr mandalina suyu
• 1 kg tozşeker
• 100 gr glikoz
• 1 çay kaşığı limon tozu
Yapılışı
1. Mandalina kabuklarını soyarken bıçağın ucuyla karşılıklı olarak, dörde çizip kabuklarını bu şekilde soyun.
2. Kabukları enine kibrit gibi doğrayın ve kaynar suda 45 dk. haşlayıp süzün.
3. Bir süzgeçten geçirdiğiniz mandalinaların iyice sularını sıkırın.
4. Bir tencereye 250 gr. mandalinanın kabuğunu, 750 gram mandalinanın suyunu koyup şekerini ve limon tuzunu da ilâve ederek hızlı ateşte bir defa karıştırarak kaynatın.
5. Kaynatıp kıvama getiriniz reçeli ateşten alın.
6. Glikozunu koyup yarı hararetini kaybedince kavanozlara doldurup ağızları kapalı olarak saklayınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder