Pages

Ads 468x60px

19 Eylül 2012 Çarşamba

Patlıcan Dolması


Zeytinyağlı tarifleri seviyorsanız sıradaki tarifimi de mutlaka denemelisiniz. Köri sosu ile lezzetine lezzet kattığım bu Zeytinyağlı Patlıcan Dolması nın damağınızda bırakacağı o enfes tadı çok beğeneceğinizden eminim…
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması
Malzemeler
•    1 kg patlıcan
•    2 su bardağı pirinç
•    1 tatlı kaşığı toz şeker
•    1 kahve fincanı kuş üzümü
•    1 kahve fincanı dolmalık fıstık
•    1 çay kaşığı tarçın
•    3 adet kuru soğan
•    1 tatlı kaşığı köri
•    4 adet domates
•    1 çay kaşığı yenibahar
•    Tuz
Yapılışı
1.   Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini oyun.
2.   İçlerini oyduğunuz patlıcanları birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.
3.   İçlerini hafif tuzlayıp 10 dakika bekletin.
4.   Pirinci iyice yıkayıp süzün.
5.   Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın.
6.   Yenibahar ve tarçını ayrı bir kapta harmanlayın.
7.   Domateslerden 2 tanesinin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
8.   Kuş üzümlerini yumuşaması için ılık suda bekletin.
9.   Zeytinyağını tencerede ısıtın ve doğradığınız soğanları bu yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
10. Üzerine pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
11. Rendelenmiş domates, tuz, şeker ve 2 su bardağı ılık su ile tenceye ekleyip karıştırarak pişirin.
12. Piştikten sonra ocaktan alın kuşüzümü, harmanladığınız baharatları ve fıstıkları ekleyip ılınmaya bırakın.
13. Ilındıktan sonra patlıcanların içine bu harçla doldurun.
14. Geriye kalan domatesleri dilimleyip patlıcanların üzerlerine yerleştirin.
15. Geniş ve tabanı düz bir tencere dizin.
16. 1 su bardağı sıcak suyu köri ile karıştırıp tenceredeki patlıcanların üzerine dökün.
17. Geniş porselen bir tabağı dolmaların üzerine kapatın.
18. Orta ısılı ateşte 30 dakika pişirin.
19. Yeşilliklerle süsleyerek ılık yada soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız