Pages

Ads 468x60px

20 Eylül 2012 Perşembe

Pırasa Dolması


Çok fazla sevilmeyen sebzelerden muhteşem lezzetler ortaya çıkarmayı seviyorum. Çünkü sağlıklı olan fakat pek ilgi odağı olmayan sebzeleri daha yenilesi bir hale getirmek en çok keyif aldığım işlerden birisidir. Tıpkı pırasa gibi. Çok sağlıklı fakat çok sevilmiyor. Ama sıradaki bu tarifimle pırasayı bambaşka bir lezzetle bütünleştirdim. Bakalım şimdi sevecek misiniz? :)
Pırasa Dolması
Malzemeler
•    300 gr kıyma
•    1 adet kuru soğan
•    2 çay kaşığı pirinç
•    1 tatlı kaşığı biber salçası
•    ½ demet maydanoz
•    2 yemek kaşığı sıvıyağ
•    1 kg pırasanın kalın ve beyaz kısımları
•    1 tatlı kaşığı domates salçası
•    Tuz
•    Karabiber
•    Nane
Yapılışı
1.   Pırasaları yıkayın ve beyaz kısımlarını 6 cm kalınlığında kesin.
2.   Kaynar suya atıp fazla yumuşatmadan haşlayın.
3.   Suyunu süzüp soğumaya bırakın.
4.   Dışında 2-3 yaprak kalacak şekilde iç kısımlarını çıkartın.
5.   Derin bir kaba kıymayı alın.
6.   Soğanı ve maydanozu ince kıyıp üzerine ekleyin.
7.   Sıvıyağ, yıkanmış pirinç, domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber ve naneyide üzerine ekleyip iyice karıştırın.
8.   Hazırladığınız bu harcı içleri boşaltılan pırasalara doldurun.
9.   Hazırladığınız dolmaları bir tencereye dizin ve pırasalarla aynı seviyede olacak şekilde su ekleyin.
10. Tuz ile tatlandırın.
11. Üzerine bir tabak kapatın ve kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
12. Nane yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız