Pages

Ads 468x60px

20 Eylül 2012 Perşembe

Zahter


Kahvaltılarda zevkle tüketebileceğiniz bir lezzet hazırladım sizlere orta doğuya ait bir kahvaltılıktır Zahter besleyicidir. Baharat severlerin büyük ilgisini toplayan bu lezzeti sizde evinizde istediğiniz baharat çeşitleriyle deneyebilirsiniz.
Zahter
Malzemeler:
•    1,5 çay bardağı karpuz çekirdeği (çekilmiş)
•    2 çay bardağı susam
•    2,5 çay bardağı sarı leblebi (çekilmiş)
•    1 çorba kaşığı diş kekik(çekilmemiş kekik)
•    1,5 çorba kaşığı pul biber (arzuya göre acı)
•    1 çorba kaşığı tuz (Silme, azaltabilirsiniz)
•    1 tatlı kaşığı kimyon
•    1 çorba kaşığı sumak
Yapılışı:
1.    Orta boy bir tavanın içinde susamı kavurun ve soğumasını bekleyin.
2.    Elektrikli değirmeniniz varsa karpuz çekirdeğini ve leblebiyi çekin.(ya da havanda dövün un şekline gelene kadar)
3.    Dövülmüş leblebi ve karpuz çekirdeğini eleyin başka bir kaba.
4.    Geniş bir kabın içine dövülmüş ve elenmiş leblebi ve karpuz çekirdeğini soğumuş olan susamı ekleyin ve harmanlayın.
5.    Harmanlanan karışımın içine kimyon, sumak, kekik ve isteğe bağlı pul biber ilave edip karıştırın.
6.    Bu karışımı kavanozda dolapta saklayabilirsiniz.
7.    Kahvaltı sofranıza ayrı bir kâse içinde zeytinyağı ile birlikte servis yapabilirsiniz.
8.    Önce zeytinyağına ekmeğinizi bandırın sonrada bu karışıma eşsiz tadıyla büyüleneceksiniz.
Not: Hangi baskın baharat tadını almak istiyorsanız artırabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız