Pages

Ads 468x60px

19 Eylül 2012 Çarşamba

Zeytinli Foccacia


Foccacia, tüm dünyada popülarite kazanmış bir İtalyan ekmeğidir. Aslında bu ekmekle yeni tanışmama rağmen çok sevdim diyebilirim. Domatesli, peynirli, zeytinli yada biberli çeşitleri olsun hepside birbirinden lezzetli doğrusu. Ama ben içlerinden en çok bu zeytinli ve biberiyeli çeşitini çok sevdiğim için sizinde tatmanızı istediğim bu nefis tarifini hazırladım.
Zeytinli Foccacia
Malzemeler
•    1 yemek kaşığı kuru maya
•    ¼ su bardağı zeytinyağı
•    3 su bardağı un
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    1 su bardağı ılık su
•    1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri İçin
•    1 yumurtanın sarısı
•    15 adet zeytin
•    1 yemek kaşığı zeytinyağı
•    Taze biberiye
Yapılışı
1.   Mayayı ılık suya atıp eriyinceye kadar karıştırın ve 10 dakika bekletin.
2.   Geniş bir kaba unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
3.   Ortasına şeker, tuz zeytinyağı ve mayayı ekleyip yoğurun.
4.   Üzerini örtüp 40 dakikalığına mayalanmaya bırakın.
5.   Hamuru unlanmış zeminde merdane ile dikdörtgen şeklinde açın.
6.   Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
7.   Açtığınız hamuru yağlı kağıt serili tepsiye koyup üzerini örtün ve 30 dakika daha dinlendirin.
8.   Yumurta sarısı ve zeytinyağını bir kabta karıştırıp dinlenen hamurun üzerine sürün.
9.   Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve yuvarlak şekilde dilimleyip hamurun üzeri dizin.
10. Taze biberiye yapraklarınıda hamurun üzerine serpiştirin.
11. 190 C’ye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
12. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız