Pages

Ads 468x60px

20 Eylül 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Yaprak Sarma


Zeytinyağlı Yaprak Sarma, yapması zor olmasına ve yapımı büyük bir emek ve zaman gerektirmesine rağmen sofralarımızdan hiç eksik olmayan klasik tatlarımızdan birisidir. Herkes tarafından sevilir, yaz kış keyif ile yenir. Herkes kendi damak zevkine göre farklı baharatlar farklı malzemelerle hazırlar bu nefis lezzeti.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Malzemeler
•    1 kg yaprak
•    3 su bardağı pirinç
•    3 baş kuru soğan
•    1,5 cay bardağı sıvıyağ
•    1 yemek kaşığı domates
•    1 yemek kaşığı biber salçası
•    Maydonoz
•    Pul biber
•    Karabiber
•    Kuru nane
•    Tuz
•    2 tane limon
Yapılışı
Kuru soğanlar küçük küçük doğranır. Tencereye boşaltığımız sıvı yağ ile kavrulur. Salça eklenir karıştırılır. Yıkadığmız süzdüğümüz pirinçler eklenir, karıştırılır. Yarım cay bardağı su ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte biraz pişmesi sağlanır. (Suyunu çekene kadar.) Daha sonra ince ince doğradığımız maydonoz , pulbiber, karabiber eklenir ve güzelce karıştırılır. Soğuyunca yapraklarımızla sarılıp, tencereye dizilir. Üzerine sıcak su ve 3-4 kaşık sıvıyağ, tuz ilave edilir. Ocağımızın kısık ayarında pişilir. Piştikten sonra tabağımıza limonla servise sunulur.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız