Kış meyvelerinin en sevilenlerindendir elma. Kırmızısı, yeşili, sarısı, ekşisi, tatlısı, mayhoşu... çeşidi çoktur. Faydaları ise çeşidin de çoktur. En güzeli ve sağlıklısı kabuklarıyla beraber çiğ tüketmek elbette ama bunun yanı sıra tatlı tariflerinin de baştacıdır. Harika lezzetiyle, Elma Reçelinin ise kahvaltı sofralarındaki yeri apayrıdır.
Malzemeler
• 1 kg elma
• 1 kg toz şeker
• 5 adet karanfil
• 2 tane limon suyu
• 1 su bardağı su
Yapılışı
1. Elmaları soyup küp küp doğrayın.
2. Bir tencereye alıp, üzerine suyu ilave edin.
3. Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
4. Pişen elmalrın üzerine toz şekeri, karanfili, limon suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynatın.
5. Ilındıktan sonra, reçeli temiz ve kuru bir kavanoza doldurup ağzı kapalı olarak, serin bir yerde muhafaza edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Reçellik elmalar sert, kokulu, kırmızı, biraz da ekşi olmalıdır.
• Reçelinizin kıvamlı olmasını istiyorsanız, kavanozunuzu kıvam alıncaya kadar güneşte bekletebilirsiniz.
• Güneşte bekletmek istemiyorsanız, ocaktan almadan önce istediğiniz koyuluğa gelinceye kadar karıştırarak kaynatmaya devem edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder