Pages

Ads 468x60px

20 Eylül 2012 Perşembe

Havuç Reçeli


Havuçtand a reçel mi olur diyebilirsiniz fakat her sebzenin reçeli yapılabiliyor sanırım. Bol miktarda A vitamini içeren havucu mutfağımızda çok farklı çeşitte kullanabiliriz. Tam mevsiminde olduğumuz şu sıralar ise Havuç Reçeli yapmak için çok uygun.Tadı bal kabağını andırıyor fakat havuçlar daha diri duruyor. Farkı tatlar arayanların denemesi gereken bir lezzet daha...
Havuç Reçeli

Malzemeler
•    1 kg havuç
•    1 kg toz şeker
•    3 su bardağı su
•    ½ limon suyu
•    1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı
1.    Havuçları soyup irice rendeliyoruz.
2.    Tencereye su ve şekeri koyup kıvam alıncaya kadar kaynatın.
3.    Hacuçları ve limon kabuğu rendesini ekleyip, ara sıra karıştırarak havuçlar yumaşayıp reçel kıvamını alana kadar kaynatın.
4.    Limon suyunu ekleyip 3-5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
5.    Yarım saat kadar dinlendirip, ılık hale gelince kavanoza boşaltabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Şeker miktarını değiştirerek kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
•    Kıvamın tutup tutmadığını kontrol etmek için porselen bir tabağa bir damla reçelin suyundan damlatın. Tabağı hafifçe eğdiğinizde reçel akmıyorsa kıvama gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız