Bir arkadaşım sayesinde tanıştım bu enfes tatla ve yumurtayı hiç bu kadar lezzetli yememiştim doğrusu. Bahsettiğim tat, İskoç Mutfağına ait köfteye benzeyen ve haşlanmış yumurtayla hazırlanan bir lezzet… Yumurtayı alıp köfteyle birleştirirdim ikisi bir arada olmasına rağmen ayrı ayrı tadlara sahip nefis bir tarif çıktı karşıma. Tabi bu lezzetin tarifini sizlerlerlede paylaşmak istedim. Sizde bu lezzete nefis bir sabah kahvaltısında ortak olmak isterseniz bu tarifimi mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
• 250 gr kıyma
• 7 yumurta
• Kırmızı toz biber
• Karabiber
• Kekik
• 1 çay bardağı galeta unu
• 1 çay bardağı un
Kızartmak İçin
• Sıvıyağ
Yapılışı
1. Yumurtalardan 6 tanesini haşlayın soyun bir kenarda bekletin.
2. Kıymayı bir kaba alın.
3. Üzerine karabiber,kekik,tuz ve kırmızı toz biber ekleyip iyice yoğurun.
4. Haşladığınız yumurtaları una batırıp sonra kıymayla kaplayınız.
5. Kalan 1 adet yumurtayı bir kasede çırpın.
6. Kıymayla kapladığınız yumurtları ilk önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
7. Tavada sıvıyağı kızdırın ve hazırladığınız yumurtaları bu yağda kızartın.
8. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder